• Ваканционен портал за Несебър, Слънчев бряг и Южното Черноморие
Нов метод за лечение на зъбите с високи технологии и хомеопатия

Д-р Сирачева представи на лекционен курс в Бургас уникални резултати от приложени лечения на зъбите с високите технологии http://zabolekarburgas.bg/
Сподели:
23 Декември 2018, Неделя


Новооткритата Дентална клиника „ENDODENT” в град Бургас използва най-модерната апаратура и иновативни технологии за безболезнено лечение на всички дентални заболявания и разполага със специализиран кабинет по ендодонтия (кореново лечение)

Д-р Марияна Сирачева е управител на Дентална клиника „ENDODENT”. Тя бе поканена за втори път като лектор на проведения през месец декември лекционен курс по програмата за следдипломно обучение на Районната колегия на Български Зъболекарски Съюз в Бургас.
На стоматологичния форум, д-р Сирачева изнесе лекция на тема „Биологично ориентирана ендодонтия, с високите технологии”, като започна с призив към колегите си за смяна на парадигмата в ендодонтията: от „Дали ще спася зъба?” към „Ще спася зъба!” С развитието на концепциите за доказателствено базирано лечение вече има критерии за оценка на лечебните манипулации и лечебни резултати. Новата парадигма е базирана на доказателства. За пореден път тя представи уникални резултати с прилаганият от нея иновативен метод за лечение на зъби с гранулом с големи размери, киста, абсцес, както и компрометирани зъби, които по друг метод не биха били спасени.
Методът, който тя прилага е иновативен и включва използването на последните най-високи технологии в денталната медицина, а именно: СВСТ – конично–лъчева компютърна томография (3D рентген), дентален операционен микроскоп, микроинвазивен инструментариум, най- новата апаратура за безболезнено обработване на корените на зъба, високоенергиен лазер, нанотехнологиите – биокерамичните материали.
Д-р Сирачева е дипломиран хомеопат от Европейската школа по клинична хомеопатия и като такъв прилага своя разработка на хомеопатично лечение, като съпътсваща терапия. Благодарение на съчетанието от високи технологии и хомеопатия, оздравителния процес протича много бързо и сигурно.
„С метода, възстановяването на костта при големите периапикални лезии (гранулом / киста) се осъществява сега за 3– 4 месеца, дори при хора в по-напреднала възраст. Преди, това се случваше едва след 1– 2 години, а в много от случаите излекуване без операция не беше възможно”, споделя д-р Сирачева.
Използването на СВСТ - (3D рентген) позволява да бъде детайлно изследван зъба: кореновите канали, кривините, калцифицирали канали и други сложности, както и намиране причините за неуспеха на предходно кореново лечение.
Тази изключително прецизна рентгенова диагностика позволява на лекаря, зъбът да бъде огледан като двуизмерен образ в три равнини, а като триизмерен да бъде придвижван по желание на клинициста. Високата разделителна способност позволява точно измерване на стопената кост от гранулома, както и точното му място спрямо околните кухини – максиларен синус и мандибуларен канал, което е изключително важно за прогнозата на зъба и за съставяне плана на лечение – в колко етапа ще се проведе и в каква последователност за да бъде то успешно според сложностите, които се установяват на рентгенографията.
„Досега такъв прецизен метод не съществуваше и имахме доста клинични затруднения. Със СВСТ се поставя ранна диагноза. При конвенционалната рентгенова снимка, стопената кост в зоната, трябва да достигне 30 – 50%, за да бъде диагностицирана. С този метод имаме абсолютно точна преценка за оздравителния процес, тъй като точното измерване на лезираната кост след лечението ни дава обективна информация за намаляне размера на гранулома както и натрупването на новата кост към околните кухини”- коментира водещият стоматолог.
Д-р Сирачева представи много сложни клинични случаи излекувани от нея с дентален операционен микроскоп.
Микроскопското лечение е „висш пилотаж” в ендодонтията, но и златен стандарт, за да бъде лечението успешно в 97% от случаите. Биологичните методи са приоритет, по който се работи в новата бургаска клиника. Използването на биокерамични материали при запълването на кореновите канали, гарантира висока биопоносимост, дълготрайност, бърз оздравителен процес и безболезнено лечение.
Интегрирането на високоенергийния лазер в процеса на дезинфекцията на кореновите канали дава 100% деконтаминация на дентиновите каналчета и е неизменна част от протокола на лечението.
Специална част д-р Сирачева отдели в лекцията си на холистичния подход. Лечението с хомеопатия като съпътсваща терапия подобрява имунния отговор на пациента и оздравителните резултати са по-бързи. Хомеопатията е индивидуализиран метод както при острите, така и при хроничните възпалителни процеси.
Д-р Сирачева благодари на талантливия и амбициозен екип, с който работи в Дентална клиника „ENDODENT”, за постигнатите високи резултати. Клиниката предлага от профилактични прегледи и безболезнено лечение на кариес и пародонтит до най-сложните манипулации с микроскоп и лечение на компромитирани зъби, регенерация на костта в областта с гранулом. Екипът провежда биологично лечение на детски зъби, лечение с лазер на пародонталните заболявания, най-модерните естетични процедури – директен бондинг с фотополимер, както и изцяло керамични конструкции от цирконий и прес-керамика.

Д-р Марияна Сирачева ръководи собствена Дентална практика от 25 години, а сега  Дентална клиника „ENDODENT” в Бургас. Работи съвременна ендодонтия от 12 години, 6 от които под микроскоп. Преминава следдипломно обучение по ендодонтия при световни авторитети като проф. Филип Слейман, проф. Джанлука Гамбарини, д-р Ян Бергманс, д-р Марга Рий, д-р Джилберто Дебилиан и др., обучение по лазерна терапия, естетична дентална медицина и др.
През 2015 изнася лекция пред РК на БЗС на тема „Възможностите на микроскопската ендодонтия”. През 2017 г.се дипломира като лекар – хомеопат в Европейската школа по клинична хомеопатия. През февруари 2017 г. излезе като водещо постижение на световно ниво нейна научна публикация в специализираното международно издание „Dental Tribune”, в която представя резултати от своята клинична практика на „безнадеждни случаи”.


С модерна стоматологична апаратура лечението преминава без болка

Дентална клиника „ENDODENT” е оборудвана с най-ново поколение апаратура на водещи световни фирми в стоматологичното оборудване, два вида лазери – високоенергиен и нискоенергиен, дентален операционен микроскоп, с най-високо ниво на дезинфекция и стерилизация, покриващи европейските стандарти за качество.
Безболезненото лечение на кариеса се осъществява с последно поколение дентални юнити. В лечението на кариеса в клиниката се използват само биологични методи, на базата на нанотехнологиите – биокерамични материали при дълбокия кариес.
„ENDODENT” разполага с апаратура за изследване на фокална инфекция - виталитет на зъба, корозионен потенциал, тест на Гелен, които се прилагат при: алергия, артрит, алопеция и други общи заболявания, предизвикани от зъбно възпалително огнище.
Дентална клиника „ENDODENT” се намира в гр. Бургас, площад „Тройката”, ул. „Княз Борис I” №6, вход Б. Телефони за контакти: 0888 292 255, 0888 401 996, 056 801 071. Информация може да намерите и в интернет на адрес: http://zabolekarburgas.bg/


Несебър медия

В категории: Събития
Сподели:


Коментари
0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 

Димитър Янков ( 2 април 1952 – 9 май 2007 )

    "Несебър медия" е посветен в памет на големия несебърски общественик и доайен на съвременния български туризъм Димитър Янков/ 1952-2007г./, обявен посмъртно за Почетен гражданин на гр.Несебър. 
     Димитър Янков отдаде целия си живот за развитието на туризма и просперитета на Община Несебър. Работил е в туризма още от ученическа възраст. Завършва магистратура по „Икономика и управление на туризма”. Специализира  висш корпоративен мениджмънт в Токио и е учредител на Българо-японското дружество в България. Участва в Управителния съвет на Националния съюз на туристическата индустрия и в Управителния съвет на Националния борд по туризъм в България. Като общински съветник в Общински съвет-Несебър от 1999 г. до 2003 г. е председател на Постоянната комисия по икономика, финанси и бюджет. От 2003-та година до трагичната си смърт на 9 май 2007 г. той е председател на Общински съвет-Несебър, като още от началото на своя мандат дарява цялата си заплата за благотворителност и спонсориране на млади таланти от общината. Основател е на несебърската фондация „Европейски инициативи”, чиято общественополезна дейност продължават днес  неговите потомци. 
      Несебър, Слънчев бряг и българският туризъм  днес нямаше да са същите без Димитър Янков. Той е човекът, който пръв промени хотелския облик в най-големия български курорт и показа напрактика какво е модерен туризъм.  Димитър Янков бе туристически предприемач с голям размах и в мисленето, и в идеите, и в тяхната реализация. Той бе стожерът и защитникът на местните хора от Несебър и на местните интереси на Несебър в туризма в жестоките години на прехода. Като председател на Общинския съвет и като дългогодишен общински съветник,  Димитър Янков категорично отстояваше местните интереси и каузата на Несебър, независимо какво ще му струва. И го правеше не за заслуги, а защото обичаше Несебър и хората, имаше силно чувство за справедливост и достойнство и голямо човешко сърце. И защото бе истински лидер! 
      Димитър Янков не само положи основите на модерния облик на българския туризъм, той промени със същия замах и местното самоуправление на Несебър към действеност и откритост. Янков не се боеше да критикува. Янков посочваше проблемите в прав текст, търсеше и намираше тяхното решение. Янков виждаше далеч напред пътя на развитието на Несебър и ролята на местното управление за осигуряване на висок жизнен стандарт за  жителите на общината. Той начерта перспективите пред Несебър и туризма чрез приоритетно изграждане на инфраструктурата на територията на цялата община. 
     Янков мислеше и действаше в глобален мащаб без да жали сили и енергия. Никога не се страхуваше да изрази пред хората и пред медиите открито и честно своето мнение и своята позиция по най-парливите въпроси на деня. 
      Неговият дух ще бъде вечно жив, защото устремът на Димитър Янков към развитие и просперитет е вграден в днешния дух на Несебър: най-проспериращата, най-бързо развиващата се икономически община и безспорен туристически лидер на България и в Европа!

С дълбок поклон пред светлата памет на големия човек, големия туристически авторитет и големия общественик на Несебър-Димитър Янков!

От Фондация „Европейски инициативи-Димитър Янков”-Несебър 


  
Спомени и цитати за Димитър Янков от книгата в негова памет „In Memoriam”: 

ТОЙ БЕШЕ ЧОВЕК НА ДЕЙСТВИЕТО

      Има едни хора,чиято стихия е в действието и действането, в правенето, в  промяната.Такъв беше Димитър Янков. Все още не мога да свикна с мисълта, че той вече не е между нас. Той беше широко скроен човек, едромащабен и в същото време общодостъпен за хората. Един от крупните хотелиери в Слънчев бряг и в българския туризъм, въобще. От тези хотелиери, които са не само собственици-инвеститори, а работещи и развиващи бранша, виждащ и разбиращ нещата в тяхната взаимна връзка и перспектива.
И като човек от бранша и като председател на Общинския съвет, на него не трябваше да му се обяснява много или надълго и нашироко. Казваше му се проблема и той се разрешаваше-в Общинския съвет, или по друг начин-в съкратен срок. Янков беше един от малцината, които осъзнаваха, че за да върви и се развива твоя хотел, трябва да се развива и инфраструктурата около него и до него.
Няма как да бъде забравено, че благодарение на неговите решаващи намеси и отстояване на позиции развитието на инфраструктурата в западната зона на комплекса и тиловите селища придоби приоритетно значение за Общината,отрегулираха се и проблемите с такса-смет и курортната такса. Години наред тези проблеми бяха обяснявани на общинското ръководство, а Янков ги реши с един замах.
Това можеше да бъде направено от човек, произхождащ и милеещ за бранша, не просто инвестиращ,а активно участващ в процесите за развитие на туризма не само в региона, а и в страната като цяло. Не случайно той беше избран в ръководството на всички по-значими организации, които олицетворяват българския туризъм.  Димитър Янков беше чужд на всякаква мнителност, откровен и общителен. Отговорен пред големите въпроси на деня, безкористен при изпълнение на обществения си дълг. Той имаше усет, постоянна готовност и неизтощима воля до степен, която го превърна в основен двигател на общия интерес за разрешаване на съществуващите проблеми и защита, както на общинските интереси, така и на интересите на хората от община Несебър.
Днес е трудно да се опише всичко с което ще запомним човека, деятеля и приятеля Димитър Янков. При всички случаи това ще е онова, с което е оставил следи в съзнанието ни като човек на действието и действането, в правенето, в промяната. Не за себе си, а за другите.
Физически той ще ни липсва, но духът му винаги ще витае около всички нас.

Малина СТРАТИЕВА-изп. директор на “Слънчев бряг”АД

СПАСЯВАШЕ ПОЛОЖЕНИЕТО В КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ

      Познавах Димитър Янков отпреди четири десетилетия, когато като млад специалист, завършил Института за международен туризъм, започна работа в кк”Слънчев бряг”. Още тогава неговата квалификация и отлично владеене на немски език, предизвикваха не съвсем благородна завист сред колегите му и се стигна до доноси срещу него. Бях заместник-председател на изпълкома на Общинския народен съвет и отговарях за ресора на туризма. Наложи ми се да се занимавам със сигнала малко по-дълго време, а в хода на работата се установи, че става въпрос за доносничество от един конкретен човек, който се оказа клеветник. По-късно случаят отново ме срещна с Митко. Той възнамеряваше да се жени за източногерманката Регина. Датата беше насрочена, роднините на булката от чужбина пристигнали,а документите за сключване на брака от ГДР-не. Все още бях зам. председател на изпълкома и длъжностно лице по сключване на гражданските бракове. Произнесох словото за ритуала, двамата младоженци потвърдиха пред мен желанието си да сключат брак и аз ги обявих за законни съпруг и съпруга, а документи те от ГДР пристигнаха с шест месеца закъснение.
След това се наложи да търсим жилище за младото семейство, а и работа за младоженката. Така отношенията ни от делови се превърнаха в дружески. За известно време се откъснах от общинската работа, но отношенията ни с Митко не прекъснаха. Виждах, че благодарение на усета му за бизнес фирмите му започнаха да просперират и да се налагат на свободния туристическия пазар. В тях работеше и сериозен човешки ресурс. Понякога в качеството си на  кмет на Община Несебър съм се съветвал с него при назначаването на кадри в общинската администрация. Кадри, които той ми предложи през 1994 г.и досега работят в кметството, и то добре.
През 1995 г., когато като кмет водих борбата международния фестивал “Златният Орфей” да се провежда в Слънчев бряг се оказа, че не ни достигат 10 000 долара за обезпечаването на рецитала на мегазвездата Бой Джордж. Обърнах се към Митко за финансова помощ и той заедно със своя съдружник Йордан Йорданов  спонсорираха фестивала с необходимата сума. Така спасихме положението.
Но Митко е спасявал положението на редица още хора, които са изпадали в критични ситуации. Нелепата смърт ни го отне. Това е загуба не само за близките, но и за Несебър и за жителите на общината.
Почивай в мир, непрежалим от твоите близки и приятели. 

Андрей САРИЕВ, бивш кмет на Община Несебър

НЕ ИЗПУСКАШЕ НИЩО ОТ ПОЛЕЗРЕНИЕТО СИ

      Говореше тихо. Не обичаше бързият разговор. Почти винаги в разговора се усещаха нотки на хумор, ирония и най-вече самоирония. Обичаше да беседва с приятелите си. Ясно и точно определяше нещата с тях. В отделни случаи и при необходимост беше и рязък. Използваше умело силите, възможностите, знанията и трудоспособността на хората с които работеше на равна нога. Винаги обаче разграничаваше границите на своята територия-дали като низов управител или собственик на хотели.
На времето, а и в по-късен период, изказваше съжаление за първите години на демокрацията, когато се стигна до разграбването на комплекса, за пропуснатите възмо жности по-голям брой местни хора да участват в приватизацията на материалните активи.
Общуваше непринудено с приятелите си, споделяше весели случки от преди и след “демокрацията”. Не употребяваше алкохол и не настояваше другите да пият. На чужда маса предпочиташе да стои встрани, да не се превръща в център на внимание, макар че беше известен човек. Беше забележителен с неизмен ната пура в ръка.
С непрекъснатото повишаване на образователната си квалификация разви и усета си към извършващите се коренни промени в сферата на туризма. Беше особе но внимателен при обсъждането на договорни отношения, качеството на обслужване, грижа към персонала. Не изпускаше нищо от полезрението си, особено когато ставаше въпрос за западноевропейски  партньори. Те от своя страна му имаха пълно доверие, което се изразяваше в отпускане безпроблемно на кредити за ново строителство срещу туристически услуги.
Притежаваше ярко изразен твърд характер, благодарение на който поставяше за решаване проблемите на общината решително, без заобикалки и без никакви колебания, тъй като познаваше в дълбочина цялата проблематика. В един определен момент обаче бремето, което беше поел върху себе си ставаше все по-непосилно.
Винаги е уважавал институциите. Познаваше много магистрати. Някои от тях се радваха на приятелството му. Станеше ли обаче въпрос за полицията, настъпваше мълчание и сменяше темата. В една ситуация, при едно специфично съдебно дело, се съгласи да върне заведението “Капитанска среща”, на което беше дългогодишен арендатор,с аргумента, че става въпрос за местни хора.
На младини нямаше достатъчно време да се занимава с децата. Грижите по тяхното отглеждане и възпитание беше на съпругата му Регина. Гордееше се със сина, личеше голямата му слабост към дъщерята. Всячески им помагаше в израстването им като хора от туристическия бранш. Обичаше много внучките си. След всяко за връщане от чужбина им носеше специални подаръци. Свидетел съм на телефонни разговори с тях, които бяха много интересни. Обичаше да носи стилни маркови дрехи. Обикновено, цвят кафяв. Шофираше лично автомобила си  “Бентли” и джипа “Порше каен”.
Признаваше си, когато е извършил грешка. Ценеше, тези от своите приятели, които говорят открито за нелицеприятните неща и му показват грешките. В същото време отбягваше срещи с хора, лицемерни и излъчващи фалш.
Независимо че имаше условия възможности се отказа от кариерата на депутат и според мен това бе грешка от негова страна. Отказа и никога не се е движил с охрана, нямаше личен шофьор с аргумента: “Не искам и други да пострадат покрай мен”. Беше отлично запознат с обстановката в региона и страната и не допусна близост с групировките.
Поради голямата си информираност беше постоянно търсен от медиите и обичаше да контактува с тях, въпреки редакционната им политика, която понякога безпричинно беше насочена срещу самия него.
Знаеше много за случилите се и случващите се неща в туризма и стана  незаобиколим фактор за региона. Кончината му го превърна в още по-изключителна личност.

Яни НИКОЛОВ- ексгенерален директор на ДФ “Слънчев бряг”

ВСИЧКИ НИЕ СМЕ МУ ДЛЪЖНИЦИ

       Познавах Димитър Янков повече от тридесет години като съгражданин.  По-непосредствените ми контакти, впечатления и взаимоотношения  с него обаче са от по следните петнадесетина години, когато бях и общински съветник и кмет на Община Несебър, а след избора ми за председател на Общинския съвет, напрактика се превърнах в негов пряк приемник.
Той беше работодател на множество хора и техните семейства. Всички го уважаваха и съм сигурен, че са му благодарни за това, че милееше за местните хора, помагаше им безрезервно и безкористно.
Беше човек на действието, но същевременно с това и много искрен, точен и земен. Като общински съветник и председател на комисия, вземаше принципно отношение по всички най-значими въпроси, касаещи състоянието и развитието на Община Несебър. Както тогава, така и впоследствие, когато беше избран за председател на Общинския съвет, се вслушваше в мненията на общинските съветници и проявяваше уважително отношение към всеки от тях. Той работеше не само всеотдайно за просперитета на Община Несебър, но и за общото благо на интересите на местните хора. Едва ли могат да се изброят всички, на които е помогнал в беда. Той не просто помагаше, а вършеше това с удоволствие.Това няма как да бъде забравено.
И като председател на Общинския съвет, и като общественик, работеше неуморно, и ежедневно с действията си доказваше своята компетентност и възможности за лобиране не само за настоящото, а преди всичко, за бъдещото по-ефективно развитие на Община Несебър.
Димитър Янков беше твърд по характер, но и човечен и великодушен, откровен, отговорен и изпълнен с енергия и всеотдайност човек. Като един от първите хора в българския туризъм, той беше не просто работодател, а хотелската база, която управляваше се превърна в еталон за развитие на туризма, който следват неговата дъщеря и син.
Неговите успехи в туризма са и успехи на Община Несебър. Затова всички ние сме му длъжници.
Мир на праха му!

Янаки СТОЯНОВ- бивш общински съветник, кмет на Община Несебър и председател на Общинския съвет

КАТО ПРЪВ МЕЖДУ РАВНИ

       Беше мъж, който държеше на думата си. Във всяко едно отношение. Не само като председател на Общинския съвет, а и в човешките взаимоотношения. Имал съм възможност многократно да се убедя в това. И не само аз. Затова смятам, че малко или повече, всички ние, които сме се родили, живеем и работим на територията  на община Несебър, сме научили по нещичко от Димитър Янков-от неговия опит на общинар, общественик и бизнесмен.
Така се получи, че през последните осем години имах възможност да общувам с Янков като редови общински съветник, а в следващия мандат, и като председател на комисията по териториално-селищно устройство. Всички знаем колко висок бе социалният статус на Янков, но той никога не наруши общоприетия принцип за взаимоотношенията председател-съветници: “Пръв между равни”.
Неговата деловитост се проявяваше при разпределението на материалите за работата на комисиите, а и по време на заседанията на местния парламент, където не допускаше политиканстване и празно говорене, което смяташе за алабализъм.
Не само от това можем да се поучим. И не само на мен правеше впечатление, че Янков степенуваше възможното, вероятното и сигурното в решаването на общинските дела. Това също е поучително. Както и съобразяването на средствата за постигането на целите, които си поставяше, като пръв между равни. А и в бизнесделата.
Благодарение на атмосферата, създадена от Митко, местният парламент се превърна в школа на отговорността, а решенията ни като общински съветници придобиха реална тежест. Самите ние като съветници придобихме увереност да действаме и в ежедневния живот много по-решително и отговорно. Днес, не съм общински съветник, а кмет. Янков не е вече между нас. Времето не му стигна за делата, които смяташе да предприеме. Но школовката, наложена от него си остава пословична.

Николай ДИМИТРОВ- общински съветник /1999-2007/, настоящ кмет на Община Несебър

Из “ДИМИТЪР ЯНКОВ In Memoriam”

Публицистичен сборник – второ допълнено издание. Съставител - Максим Момчилов

Първото представяне на книгата”Димитър Янков In memoriam”се състоя в Кристалната зала на култовия ресторантски комплекс “Национал” в Бургас, където Димитър Янков е обичал да се събира с приятели на раздумка. Резюме за книгата пред журналистите от Дружеството на кореспондентите към СБЖ –Бургас поднесе бургаския журналист и публицист Пеньо Костадинов-доктор на философските науки. По-късно книгата бе представена и в НесебърСправочник
» Община Несебър
» Информация за Несебър
» Културни институции
» Автогари и таксита
» Спешни телефони
» Болници
» Полиция
» Районен съд Несебър


Анкета
Криза: Ще посрещнем ли чуждестранни туристи това лято?

Да
Не
По-скоро да
По-скоро не

Гласувай
[Виж резултатите]